Om han hade någon att komma hem till skulle han gått hem

De personer som jag gör att jag ibland vill spricka av medlidande är ensamma medelålders män. Typ sånna. Var en på jobbet idag. Från 5 till 11. Han sitter alldeles själv och smuttar på några öl. Bara observerar alla andra som kommer och går. Sånna som kommer med arbetskollegor. Med sina kompisar eller familjer. Ibland går han ut och tar en cigarett.  Han satt kvar och rökte när jag gick hem efter stängning. Jag tror att han är världens snällaste och gosigaste man. Men världens ensamaste. Till råga på allt vann han en vinst på kanske 200 £. Jag tänkte direkt ’Tur i spel otur i kärlek’ Hoppas att det kommer in en lika ensam medelålders kvinna någon dag. Så de kan leva lyckliga i alla sina dar.


VARNING FÖR STOR NÄSA PÅ FÖRSTA BILDEN


SÅHÄR SOCIALA KAN DET HÄNDA ATT VI ÄR MED VARANDRA


NU DRAR VI TILL JOBBET


Första gången ever jag har längtat till att fara till jobbet hihihihohooh

RANDOM BILDER

1,I hydepark finns det ett område med olika träd där folk har ristat in olika saker. Jättefint. 2, Piccadilly 3, Mc donalds är underskattat 4, Anna (som flyttat hit för att gå på dansskolan Laban) Ros och jag

JAG HAR...

FÅTT JOBB. På Amandas bar. Så kuuuuuuuuuuuuuul! Gårkvällen var fantastisk än en gång. Hamnade på en liten skum klubb i en källare. Men musiken var sjukt bra. Och alla dansade som tokar!!!!!
(Mamma pappa och Baby, jag kan inte skypa ikväll för jag jobbar till 12 er tid)

IDAG HAR VI HÄNGT UTE I SOLEN OCH IKVÄLL BLIR DET DANS


HALF OF FOSTER

Jag har ett jobb på g. Det får inte skita sig den här gången med. Mer om det senare då jag vet hur det blir. Men om det löser sig. Ja då blir det bra. Riktigt bra!
-
Vi ha räknat veckorna och dagarna innan vi kommer hem igen. DE ÄR ALLDELES FÖR FÅ!! Hur ska vi hinna göra allt? Uppleva allt?

JAG GILLAR REGN

Speciellt i London. Förutom att jag glömde packa ner ett paraply.

SKYYYYPEEE

Sitter och pratar med min kusin/baby/skitunge på skype. Vi pluggar lite glosor. Har lite kvalitetstid. Vi kom bland annat fram till att hon endast sett mig gråta 2 gånger. Ett; på min student. Två; när jag åkte hit. I'M A TOUGH GIRL. Men inte just nu. Jag får verkligen inte tag i ett jobb och jag vet inte vad jag ska ta mig till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GOD HELP MEEEE. Nej. Nu ska jag tänka på att jag får lön på fredag och att Amanda inte ens har råd med en BH verkar det som.

FRESH JUICE STRAWBERRY AND BLACKCURRANT



ST JAMES´S PARK

Idag har jag varit ute på min första träningsrunda. Jag har börjat bli frisk. YAAAY! Väldigt mysigt att springa förbi små skolklasser med skoluniform och likadana gula hattar. Japaner med kameran i högsta hugg. Affärsmän i kostym och hälsa på andra joggare. Nu sitter jag och dricker min apelsinjuice jag köpte igår. 2 liter för 1£ - 11,50 sek. Så gott när man är van att bara dricka kranvatten.

I'M PANIKCING

Sitter och väntar på att en manager från ett café ska ringa och boka en tryout. MEN HAN RINGER ALDRIG!
-
Idag har jag Madde och Elin varit kulturella. Så gott som det går utan att det kostar i alla fall. Bland annat har vi varit och kollat inne i en rättssal där jag testade på att vara offret. Kände mig ganska hemma i situationen med tanke på att varenda familjemedlem, förutom jag, i vår lilla familj här i London har ett jobb! höhö

NU SKA JAG GE MIG UT ÄN EN GÅNG FÖR ATT HITTA ETT JOBB


LIVET ÄR EN SÅNG


Jag älskar alla acoustiska versioner av låtar. Framförallt Coldplay's. Önskar att de hade en spelning när vi endå är här.

SNART BJUDER RIKARD PÅ RESTAURANG - KÖÖÖÖTTT!!!


TIGER TIGER

Vilken kväll. Tanken var att sätta oss ute på en av alla miljoner pubbar som finns här. Helt plötsligt var vi inne på en club. Gratis. Rakt förbi kön. Väl därinne fick vi även drinkar på drinkar på drinkar. Fett värt. Vi dansade. Dansade. Dansade. Pratade engelska med Österrikare. Spanjorer. Amerikaner. Bäst av allt är att klubben ligger i princip runt hörnet!

JOSEPH ALOIS RATZINGER

Påven. Ser ni han på mittenbilden? Ganska häftig upplevelse. Men blir lika förvirrad varje gång jag är omringad av religiösa människor. Hur kan man på riktigt tro på sånthär?

IDAG LAGADE JAG OCH AM MIDDAG


... Men vi hängde mest på köksbänken.

POPE

Idag var andra gången sedan vi flyttat in i vår lägenhet som brandlarmet gick. Vi alla har olika reaktioner. Madde springer oftast runt i lägenheten i panik att faktiskt bli innebränd. Elin vill pumpa ur madrassen för att hon är livrädd för vår hyresvärd Monica. Rosanna försöker rädda sin nya trenchcoat. Amanda kastar sig över datorn för att pausa idol för att det tar så lång tid att ladda. Jag sliter fram stolen för att faktiskt försöka få tyst på brandlarmet och ser för guds skull till att få med mig Amandas sprutor och sockermätare.
-
När vi väl stod och väntade på brandbilen märkte vi att vi inte är de enda som känner oss som de enda hyresgästerna i Lukehouse. Våra grannar började skrika till varandra saker som; "The good thing is that we finally meet our neighbours. HI NEIGHBOUR HI! Wanna' have som fries neighbour? Neighbour? NEIGHBOUR?" I hissen påvägen upp fick även Ros och Am reda på att världens största superkändis är i stan. Påven. Längs vår gata. Därför står väckaren på nio noll noll. Han ska vi se!

MINA FAVORITER

Mina tre favoritaffärer i London är Beyond Retro, Urban Outfitters och Top shop's vintage avdelning. Det finns så mycket fint där. Idag har jag köpt mig en vintage kofta. Stor. Varm. Lila. Fettfin till all black. Höhö. Precis som det ska vara.

ÖÖ: WAS IT A DREAM


SOHO BY NIGHT

Jag har blivit sjuk. Hostar. Snuvar. Har lock för båda öronen. Fett jobbigt. Och pricken över i. Jag har lämnat ut nästan alla mina 40 CV;n och ingen hör av sig. Åh. MEN. Lyssna på det här. Om några timmar befinner vi oss i en lokal i Soho. Där vi ska få ta del av ett London fashion week event. YEAH!

AN ORDINARY DAY IN HYDE PARK

KONDOMER. OBS; längst ner till vänster.
Just haven' a joint in the park.
Ett litet väl intimt par.
Squirrel - man.

15TH OF SEPTEMBER

Idag har vi hunnit mycket. Buckingham Palace som var fint men inte så mycket mer. Träffat på poliser på häst. Sett en parad.  Hyde park. Där vi fikade. Blev attackerade av ekorrar. Satt på en bänk och försökte lista ut vad olika personer pratade om. Såg en tjej tappa bort sin hund. Harrods. Där vi skådade pennor för 40 00. Kände på klänningar för 100 000. Luktade på möbler för 100 000 000. Notting Hill. Som var hemskt. Var jag än tittade såg jag ringar. Halsband. Möbler. Speglar. Jordglobar. Muggar. Statyer. Kläder. Väskor. Skor. Byråer - Ja jag skulle kunna hålla på hur länge som helst – som jag bara måste ha. Jag dör vad mycket fint det finns där. Portabello road market kan vara den bästa platsen i London. Den skriker LIINDDAAA!


EKORRN' SATT I GRANEN SKULLE SKALA KOTTAR

Idag har jag letat jobb. Inget napp. Men jag hoppas någon hör av sig. Vi har även strosat runt lite på Oxford street. Fönstershoppat för säkert tio tusen kronor. Suttit på Mc donalds och skrivit applications. Påväg hem från stan går vi förbi St James´s park. Världens mysigaste park med tusen olika djur. Ekorrarna är så tama här att de går bredvid en som en liten hund. Lite läskigt men fint. Nu ska vi äta och sedan ut på lite sightseeing!


'YOU OWE ME BITCH'

http://avignette.blogg.se/

DEN HÄR LÅTEN ÄR SÅÅÅ BRA


BIG MAMA'


AMANDA VISAR VÅR LÄGENHET


HITTAT EN JÄTTEFIN BUTIK SOM HETER NEW LOOK...

... de hade sina guldkorn för inga pengar alls.

SUNDAY

Eftersom det mesta var stängt idag var det svårt att lämna in CV;n kring området där vi bor. Därför tog jag och Ros oss en promenad till Oxford street där jag lämnade två stycket på vägen. Att gå tog cirkus 20 minuter. Awesome! Bland annat har vi besökt Primark idag. Så billigt att man blir alldeles gosig. Dock fick jag dåligt samvete och bara köpte en ring för 2£ - 25 sek. Ju mindre man betalar ju mindre har den som tillverkat varan fått betalt. Hittade även lite andra saker som jag inkaserade för inga pengar alls. SOM FÅTT!


WHEN YOU CAN LIVE FOREVER, WHAT DO YOU LIVE FOR

Igår lagade vi vår första middag hemma. Under 5 kronor per person. Nyttigt och jättegott. Jag måste med andra ord lära mig att äta bönor och linser. Men det är det värt. Ros och Madde gick till Mc donalds och snodde kryddor också, höhö. Nu ska jag och Ros försöka gå till Oxford street och se hur lång tid det tar. Och jag ska börja söka jobb. Känns sååå jobbigt.

LONDON LIFE

Dagen har varit den sämsta hittills. Min tryout var hemsk. Jag blev inkastad av att servera 120 personer. Ingen sa vad jag skulle göra. Blev utskälld då jag inte tagit in tallrikar eller serverat efterrätten.  Fast ingen gett mig instruktioner. Mina medarbetare röt åt mig då jag råkade stöta in i dem medan jag bar en bricka full med öl. Fem olika smaker och kunde inte se skillnad på vilken öl som var vilken. Värst av allt var när två äckliga gubbar flinade åt mig hela tiden. Kastade kommentarer. Tog kort på mig med mobilen. Höll uppe plånboken. En mamma började ryta efter mig att hennes son älskade mig och ’he want’s you’. Alla runt bordet skrattade. Trodde faktiskt att jag skulle klara sånt. Åtminstone säga emot. Men efter två och en halv timme orkade jag inte mer och mötte upp min fina lilla familj.

-

Några timmar senare gick jag Ros och Madde ut på en promenad. Sedan kändes allt mycket bättre. Ovan; vår runda. På en timme hade vi rundat Big ben och London eye. That’s our life. Imorgon är det nya tag!


PIECES OF WHAT


NU HAR VI FLYTTAT UT FRÅN VÅRT KAREOKEHOSTEL


THE ALBERT

Mina två familjemedlemmar Amanda Rorsanna och jag sitter och väntar på ett samtal från de två andra i familjen. Förhopningsvis flyttar vi in i lägenheten om en timme eller två. Om inte? Ja då har vi ingenstans att sova inatt. Själv har jag varit på intervju. Iiiihhh. Fick svara på frågor som ' Om vi hade 50 chokladbitar att få sålt dagen efter, vilket förslag skulle du ge mig för att nå målet?' Väldigt ansträngande att först tänka ut ett bra svar och sedan formulera sig på engelska. Men det gick bra. Ska provjobba imorgon!

VÅR NYA UTKÖPARE

Sedan vi kom hit har vi hamnat i många underliga situationer. Den roligaste inträffade idag. Då vi satt på ett bibliotek för att lösa ett av miljarder problem vi stött på. Ett oskyldigt bibliotek med lila väggar och barnböcker. Bredvid oss sitter en liten smal kille och skriver ett mail.
' You're motherfuckers give my money back or I will kill you and burn your family in their sleep. You're dicks. You're worse than muslim which says a lot. I undestand why people hate your country and you'll send my money back or my valium.'
-
OBS! Detta var helt seriöst. Vi kände alkoholdoften.

ABBEY ORCHARD STREET

Vårt hus
20 meter från lägenheten
-
Dagen kan man jämföra med en Bergochdalbana. Vissa stunder ligger vi ett steg bak igen. Nästa tre steg framför. Men nu är det klart. Imorgon flyttar vi in i vår lägenhet. Vi har Starbuck's runt hörnet. Zara. Topshop. Mango runt andra. Bäst av allt. Jag har en intervju två minuter från lägenheten. Gångavstånd. På en pub.

FÖRSTA BILDEN ÄR VÅRT FINA HOSTEL

Idag har vi strosat runt lite. Turistat. Åkt lite buss. Hamnat i mitten av tre olika bråk. Spanat på killar.  Men framförallt besökt mitt andra, tredje och fjärde hem. Top shop. Urban Outfitters. H&M. Den gamla Linda skulle ha kastat pengar omkring sig. Den nya Linda höll förgäves i slantarna. Eller okej. Jag spenderade 450 svenska kronor….


JAG BOR PÅ ETT HOSTEL OVANFÖR EN KAREOKEBAR OCH DET ÄR TUNNELBANESTREJK

MEN. Fa-an vad jag älskar denna stad. Tre män började hetsigt diskutera mellan varandra hur vi fem tjejer lättast skulle ta oss till vårt hostel, bara genom att se våra förvirrade ansiktsuttryck och förtvivlade röster. En annan hjälpte Amanda att bära upp sin enorma resväska uppför en av miljoner trappor vi rusat uppför. En kvinna stannade mig på gatan och frågade om vi behövde hjälp med vägbeskrivning 'Just saw your luggage....'
-
HERREGUD. JAG KOMMER STORMTRIVAS.

BAM BAM BAM

Kramade babykusin imorse innan hon åkte till skolan. Sist ut. Jag hatar att veta att saker sker för sista gången. Vore lättare om det glömdes bort. Det kan man ta.
MEN. Allt jag väntat på händer exakt nu. NUUU. Jag drar. HEJ LONDON!

FLUME


ARTON TIMMAR

Jag vet inte hur många gånger jag hört mig själv säga 'Herre gud' idag. Äntligen. Packat och klart. Allt fick plats. Är inte riktigt uppe i 20 kilo. Kanske rymmer ett till par skor... höhö

LONELY PLANET

Camden market. Brick lane market. Nottting Hill. Oxford street. Buckingham Palace.St Paul's Cathedral. Big Ben. London Eye. City Hall. Hyde park. Tate modern. Soho. Covent Garden. National Theatre. Shakespeare's Globe. Starbucks. Beyond Retro. Absolute Vintage. Rokit.

LONDON BABY

På tisdag bär det av. Mitt livs första äventyr som fri. Fri som en fågel. Till staden med ett topshop på fyra vånigar. Människor med världens härligaste accent och tunnelbana som kan ta oss till Paris på någon timme. Om ni vill veta hur det går? Stay put!

RSS 2.0