'TVÅTUSENTIO'


'SÅ DJUPT IN I DET VITASTE VITA'

Idag vill jag flytta hemifrån. Köpa lägenhet. Eller kanske ett hus. Varje dag får jag nya idéer om hur jag ska inreda. Och allt ryms ju inte i en liten lägenhet. Men jag måste ha en tegelvägg i mitt hus. Stora höga fönster. Högt i tak. Och en öppen spis. Helst en såndär gammal rund. Jag vill ha gamla möbler.  Persiska mattor. Gamla blommiga serviser. Fina burkar. Stora ljusstakar. Doftljus. Tavlor. Prydnader. Ett personligt hem. Jag vill tvätta. Stryka. Baka. Åka och handla i fleece tröja och uggs sent på kvällen. I flera timmar. Koka te och se på skärgårdsdoktorn. Allt sånt. Men det får komma i nästa kapitel av mitt liv.


'FÖR JAG ÄR SÅ TRÖTT. OCH LESS'

Ibland önskar jag att jag var född mitt ute i ingenstans. Där livet handlar om att överleva. Och inte att uppleva det.

'WELL OKAY I AM HERE FOR THE LOYALIST'

Idag träffade jag min bästis. Igår sa jag upp mig på jobbet. Och i förrgår kramade jag Emma och sa 'Vi ses i Oslo'.

'TA BORT HÄNDERNA FRÅN HALSEN'


'JULDAGEN'


'GOD JUL OCH ALLT SOM JAG ÄLSKAR'


'MITT BÄSTA KÖP I LONDON'

För det här är det bästa stället på jorden. Camden High Street , London

'I GAVE YOU ALL'


'FRANS'

Frans. Frans är ett geni. Frans är världens roligaste. Jag börjar alltid dagen med Frans. För Frans gör alla dagar bra dagar.
http://xn--njesguiden-ecb.se/blogs/frans-strandberg/hoegskoleprovet

'JAG KAN GE ALLT'

Ikväll har jag julbakat. Garnerat pepparkakshus. Slagit in julklappar. Tappat ägg på mina nya skor. Nu ligger jag och undrar när det ska sluta snöa. Om mina sex arbetstimmar kommer gå fort imorgon. Vad Amanda gör. Varför jag aldrig lägger mig i tid. Hur jag ska ha tid med allt jag vill göra och alla jag vill hinna träffa i veckan. Var jag ska ta vägen om tre veckor. Vad jag vill plugga till. Om jag kommer leva när jag är 35. Hur folk tänker. Vad de tänker. Varför jag inte kan vara obrydd. Varför jag är så lättpåverkad. Varför mina saffransbullar rann ur formen i ugnen.


'DET HANDLAR OM REVOLUTION'

Helgen har varit konstig. Konstigt men sjukt bra. Vanlig men ovanlig. Som så många gånger har vi hängt på Kallholmen hos Emilia. Ätit middag. Gosat. Pratat. Men nu pratar vi om större saker. Gått på stan och låtsats kolla på kläder. Men spanade egentligen efter annat. EMMA. (Hon tyckte det var skönt att jag såg ut som vanligt. Hon med. Men jag tror inte att vi är som vanligt) Gått armkrok genom stan. Känt att byggnaderna krympt. Caféerna stänger fyra en Lördag. Köpt kinamat istället. Legat i soffan och pratat om allt. Insett att man inte kan gå ut som nittonåring en Lördag. Att försöka endå är inte värd förödmjukelsen om man inte skulle ta sig in. Tagit en impuls bio. Kommit tio minuter försent till filmen. Pratat om att man märker att vi är lantisar för att vi alltid går mitt på vägen då det är snö. För vi är vana att det inte är plogat. Då kanske man råkar gå ner i diket. Legat i sängen och pratat om allt. Imorse var det så mycket snö att jag var tvungen att sno en stor sop från ett hyreshus för att få fram bilen. Så om du bor i hyreshus. Och saknar sop. Kom och hämta. Ligger i min bil. Fast nä. Jag ställde tillbaka den. Tänkte att det kanske var en gammal man som behövde den bättre.


'JAG HAR FJÄDRAT MIN HATT'


'NU BLOGGAR JAG HEJVILT MEN JAG HAR LETAT UNDER SÄNGEN IGEN'

Har upptäckt en sak med mig själv. Man brukar ju prata om att människor har olika roller i olika grupper. Jag är exakt så. Jag tror att det är bland annat därför jag saknar London så mycket. I London var jag världens bästa Linda. Jag gillade att gå i mina skor. Allt var så fint. Roligt. Gott. Men här hemma vill jag bara köpa nya skor hela tiden för jag hatar de jag går i. De är för trånga. Eller också är gatorna försmå. Det är därför jag skyller på Skellefteå. Utbudet. Folket. Vädret. Men egentligen är det ju jag. För det blir ju vad man gör det till. Och mamma klagar på att jag har för många skor.


'JAG LEVER IMPERFEKT I PRESENS'

Idag var det en vecka sedan vi kom hem. Fan vad jag saknar allt. Jag tror inte du förstår hur mycket.

'PLANTERA DITT HOPP'

Det är snöstorm. Eller kanske inte storm. Men det snöar och blåser en massa. Mysigt att köra bil hem med hög musik. Hatar att jag bor just längs den vägen i Sverige som plogbilarna alltid väljer att ploga sist. Har alltid panik över att köra hem då det ligger mycket snö på vägen. För jag vet att jag en kväll kommer åka i diket. Men det blev inte ikväll. Kanske imorgon. De senaste dagarna har jag ätit på Dallas <3. Gått på stan. Hängt på Edda. Ätit med Emma plu. Spelart kort med tända ljus med Emma Plu Fritz och Pocke. Imorgon. Då ska jag äntligen få krama några tjejer som kommer hem. Lördag. Då ska jag få krama Emma jäääävla Andersson. Hörru, vilken brak helg!



'MUMFORD AND SONS'

Hittade deras album på min dator för någon dag sedan. Är nu helt besatt.

'UPPACKAD'


'SÄG DÅ ELLER BARA SKRIV DET'

Har hafts världens tråkigaste kväll. Inget roligt kom upp. Slutade med att jag faktiskt började packa upp. Men det var inte alls kul någonstans. Så då gick jag ner för att tvätta ett par byxor jag tänkte att jag kanske vill ha någon dag. När det var klart skrev jag ett mail till min nya mailkompis. Sedan stirrade jag in i datorn och tänkte 'vad fan nu då?'. La mig i sängen. Somnade. Vaknade. Åt en sen middag med familjen. Gick till mitt rum. Tog en påse. Kastade allt jag inte orkade ha kvar. Och ja. Då kändes allt lite lättare. Bestämde mig för att rycka upp mig. Och när jag har bestämt mig blir det oftast så. Därför ställde jag väckaren på halv åtta. Ska åka och se Babys Luciatåg. Sedan ska jag träna. Jobbar gör jag också. Sedan blir det gänghäng. Då kändes allt mycket bättre. Funderade på vad jag nu ska hitta på. Gick in till min bror. Tog hans gitarr. Satte mig på golvet. Och tvingade mig själv att lära mig några ackord. Är troligtvis den minst musikaliska personen i världen och mina fingrar är fett klumpiga. Men jag ska lära mig. Nu gör mina fingrar ont och jag måste sova. Och denna skit skriver jag för att jag egentligen är van vid att kunna vrida mitt huvud åt alla håll och välja vem jag ska berätta mina tankar för. Letade till och med under sängen jag inte äger men hittade ingen att prata med. Och inga pengar på mobilen har jag. Stackars Linda. Jobbigt att bara ha henne som umgänge en kväll. Nu ska vi fortsätta umgås!

'JAG ÄR INTE HÄR FÖR ATT STOPPA KRIGET MEN FÖR ATT FÖRSÖKA FÖRSTÅ MIG PÅ DET'

I Paris kom jag närmare verkligheten. Om vi nu delar samma. Eller också kom jag bara längre ifrån min egen och närmare deras. Detta är det värsta jag vet. Och jag kan inte göra mycket för världen. Det stör mig.

'IDAG VAR DET VÅFFELKALAS HOS MIG'


'EFTER TVÅ ÄR DU EN ANNAN'

Varje gång jag gick in på toaletten igår försökte jag hitta ett snöre att dra i för att tända lyset. Men var ju tvungen att trycka på en knapp. Tänkte gå in till Byske idag och ta bussen hem sen. Men vilken jävla buss? Ställde te muggen och smörkniven på bänken och tänkte ’jag diskar dem sen’. Kom sedan på att vi har en diskmaskin. Blir förbannad över att kortet inte går att trycka in i automaten men kommer på att jag måste vända det fel håll.

 

Jag är så jävla störd. Ett stort nervvrak. Sitter och har ångest över London då jag faktiskt har all möjlighet i världen. Har inga måsten i mitt liv längre. Har träffat Frida Emma Josse idag. Blev så glad att få krama om dem. Sedan blev det en impuls Station 8 som var sig likt. Men träffade en hel hög med sköna människor man saknat. Därefter blev det repis ett tag och nu sitter jag här. En grym kväll hemma i Skellefteå. Det behövde jag. Natt.


'DET VAR ILLOJAL ELLER LOJAL'


'VARFÖR RINGER BARA ALLA NÄR DE ÄR FULLA?'

BRICK LANE.

'JAG HAR EN MAPP MED KARTOR BILJETTER OCH SÅNT'

Kramat HEJ. Duschat en lång dusch. Ätit middag bestående av potatisgratäng kött fetaostsallad klädd i tofflor och morgonrock. Druckit glögg. Slagit in presenter. Gosat. Nu sitter jag i mitt rum. Tända ljus och min jordglob. Pluggat in datorn i mina högtalare och spelar min nya favorit låt the loyal. Mitt rum kändes så barnsligt då jag steg in. Och nu ska jag packa upp. Men mina kläder passar inte in här. De ska inte hängas upp på galjar i Byske by. Utan tryckas in i en liten hylla i Lukehouse. Jätteskönt att vara hemma. Men jag skulle så hemskt gärna vilja åka till Camden imorgon och sedan Fabric på kvällen. Ända till morgonen och sedan koka nudlar och sova alldeles för få timmar och sedan åka iväg och shoppa. Pausa med en Te på Starbucks och deras fett goda chips. Men äsch. Imorgon ska jag ju faktiskt åka och titta på säng. Baka pepparkakor. Fira missade födelsedagar. Kanske åka skoter. Och lite sånt. Men ja. Från och med nu är London bara minnen.


'FÖR DET ÄR OVERKLIGT SOM JULAFTON UTAN SNÖ'

Och så tog det slut. Är hemma i Sverige nu. Senaste veckorna har det känts som om vi sitter i en bil och det går så fort att jag inte hinner uppfatta omgivningen. Försökt bromsa. Pallnita. Men fumlat med pedalerna och det har bara gått fortare och fortare. Fast. Det är ju såhär det ska kännas. Vi lämnar festen när den är som bäst. Man vet att man gjorde rätt val att åka iväg. Jag har utan tvekan haft de tre bästa månaderna i mitt liv. Jag har varit med om så mycket trots att bilen åkt i rekordfart. Men här hemma har det känts som om tiden varit pausad. Men det har den ju inte. Huset är renoverat. Joppe har flyttat in i mitt rum. Nadja har nästan vuxit om mig. Och jag. Jag har vuxit om mig själv.


'MIDNATT'

Det är Tisdag den 7 December. Klockan är 00,26. Imorgon vid den här tiden befinner vi oss på Heathrow. Tjejerna har precis stapplat utanför dörren. Vad fa-an gör jag hemma. Jo jag har fått feber. Förkylning. Säkert halsfluss. Blir så sjukt förbannad. Kan alltså inte dansa sönder London en sista gång innan jag åker hem. För tro mig. Om jag kunde hade jag dansat mer än aldrig förr. Nu sitter jag ensam hemma. Vilket betyder att jag bara ältar vad som komma skall. Jag som alltid gillat att vara ensam. Men efter tre månader. Fem tjejer. I en liten etta. I London. Är det näst intill outhärdligt. Dröm Sött. Ses snart. Hare bra heeeeeeeej

'STADEN HETER PARIS'


'SOM VI VILL HA DET'


'PROUD'

Vi kör in i det sista. I fredags var det Fabric. Och ja. Det stället går ej att toppa. Kom hem halv åtta på morgonen. Steg upp klockan elva för sightseeing och shopping. Vidare till Proud. En klubb nere i Stable market i Camden. Limbodans till klockan tre. Piccadilly till sex på morgonen. Upp klockan tio för att åka till Brick Lane för att shoppa skor. Nu sitter vi på Coaten för free wifi. Ikväll blir det Brick Lane eller pannkaksfest i Kennington. Imorgon börjar städningen. Tvätta. Packa. Gråta. Skrika. Bombhota Sverige. Sedan popcorn. Tisdag blir det finslipning och Mistery of Sound på kvällen. Onsdag. Ja där tog det slut.

'I EN GAMMAL FABRIK'



Festernas fest. Musikens musik. Dansernas dans. Tegelväggar. Techno. Utan tvekan den bästa klubben jag någonsin satt min fot i.

'NÅGRA VALDA BILDER SOM BESKRIVER ATT ALLT ÄR SÅ BRA SÅ BRA'


'PARIS BABY'

Lördag till Tisdag har spenderats med Mami och Baby. På Tisdagskväll klockan 9 fick jag reda på att fem timmar senare går tåget till Paris. Oduschad. Opackat. Ingen sömn i kroppen fick jag krama adjö 'Ses om en vecka' och skynda mig hem. Och ja nu är vi hemma. Från Paris. Har haft två superduperdunderbra dagar. Väldigt kalla dock. Vi har hunnit med sightseeing. Shoppa. Äta. Insett att fransmännen är sjukt otrevliga. Men sjukt snygga. Varit kiiiing på att ta buss. Suttit på perongen och pekat på vilka män vi skulle våga följa med till vårt hostel (han vi hyrde av skulle komma och möta upp oss och ta oss dit?). Skrattat så jag velat spy. Sett Amanda fastna i grinden in till tunnelbanan. Suttit i soffan och gråtit över att man inte vill hem från Paris. Och ja. Massa mer. Lite stressigt att försöka se staden på två dagar. Jag vill dit igen. När vi skulle hem kändes det som vi hoppat på tåget till helvetet. Skulle anlända på King’s Cross halv tio engelsk tid. Vi var hemma i lägenheten klockan två på natten. Lika med att vår sista Torsdag i London med onanon förstördes. Därför slår vi på stort ikväll. FABRIC. Öppet till klockan 8am. SES DÄR


RSS 2.0