'ÄTER JULSKUM GÖR VI OCKSÅ'

Åkte in till Heathrow idag för att möta upp mamma. Står och väntar i en halvtimme. Alltid mycket känslor vid sånna tillfällen. Folk som träffas för första gången på länge. Vilka kramar det kan bli. Anyhow. Håller utkik efter mamma. Ser att hon kommer och går. Börjar små springa fram. Plötsligt ser jag två lite kortare armar sträckas fram mot mig. Och vem står inte där? BABY. Min rekation var att skrika - NÄÄÄÄÄEEE???. Jag hamnade nog i en liten chock. Totalt lurad. Så nu sitter vi här. På ett hotellrum. Jag, mamma och Nadja. Tre dagar framför oss i London.

'THE ABBEY'

Rosanna; LIINDA

Jag; Jaa

Rosanna; Jag ska gå och lägga mig

Jag; Okej

Rosanna; Jag känner mig som Amanda. Allt cirkulerar kring dig Linda


'DÖRRARNA FÖRBLIR STÄNGDA'


'ICE BLACK BIRDS + FLASH FIKTION'

Hamnade på Koko. Vips fick vi se två liveband. Som vi älskar det. Man känner sig aldrig mer levande. Som att kunna flyga. Jag älskar det. Jag gör det.


'HAN DRÖMDE ATT HAN INTE BEHÖVDE NÅGON'

Nu ska jag, Elllin och Maddepadde gå till The loose box och käka middag. Sedan tillbaka till flat 16 för att korka upp. Därefter är det camden som gäller. Jag har svårt att se att kvällen ska gå rätt till. Dags att gå. Amanda hoppar omkring och skriker att hon ska ta på sig en BH. Äntligen! tänker samtliga i rummet.

'JAG HAR TATUERAT MIG'

Fick precis lite klagomål från Byske. Amandas föräldrar tycker att hon är ute på skype förlite. Och diabetikern skyller på mig. Jag drar upp henne på morgonen och hon får inte komma in i lägenheten förrän middagstid. Sedan bär det av igen. But I like it. I'm the daughter he never had yeah. NU har vi korkat upp vinet. Onanon it is. Förra gången var jag beslutsam. Vilket resulterade i lite vatten innanför tröjan. But I like that too. S8 får mig att må illa. Londons uteliv är oslagbart!

'AMANDA HAR DIABETES'

Amanda; Jag blir så jävla förbannad.

Linda; Men ta det med en nypa socker.


'SEN BLIR DET MER DAGAR DÅ VI INTE MÅSTE GE'


'OCH ALLA ÖVERLEVDE INTE'


För någon dag sedan var vi på Imperial war museum. Ett museum om första och andra världskriget. Vi spenderade flera timmar där inne. Hat älskar sånt där. Tycker det är sjukt intressant. Sjukt rörande. Sjukt viktigt. Känns som om det är ens plikt att faktiskt vara insatt för alla offer som dog. Man måste minnas. Samtidigt som jag någonstans mår illa. Den avdelningen som var allra bäst var självklart delen om koncentrationslägren. Där man fick se bilder. Gamla reklamfilmer. Och överlevande som fick berätta sin historia. Där kan inget gå fel . Det är på riktigt. Men så fort det handlar om, i det här fallet, Englands del i kriget blir jag illamående. Dubbelmoral. Man måste alltid vara kritisk. Museet finns där för att minnas. Men också för att hylla. Hylla sin egen insats. Framställas som hjältar. MEn vad är då vi? Som inte var med. Hjältar? Vinnare? Men i kring finns inga hjältar. Och framförallt inga vinnare. Bara förlorare.


'SEASIDE - RIVERSIDE'

Vi har dragit upp gardinerna i lägenheten. Sitter och tittar ut över London. Åh. Lyckorus hela tiden. Går på adrenalin och inte sömn. Flera gånger om dagen tänker jag shitt man. Försöker bara ta in allt. Tar bilder hela tiden. Och filmar gör vi med. Så vi får med hela känslan. Har skrattat så mycket de senaste dagarna att jag har ont i magen och nästan kissat på mig. Jag har nog världens roligaste vänner. Vi har bland annat hunnit med sightseeing i veckan. Shoppat. Ätit. Druckit juldrinkar. Varit på julmarknader. Ätit lit mer. Camden. Bio. Hängt med jobbrudar. Och jag. Imorgon är det Torsdag. Vilket innebär den vanliga ordningen av onanon och dans. På Lördag kommer maaamiii. Onsdag Paris. Nästa helg kommer favorit tjejerna. Och ja. Sedan ska lägenheten städas. Väskorna packas. Lyckoruset sjunka. Och flyget flyga oss hem till Byskebyn.


'LIVE GER MIG RYSNINGAR'

Jag måste åka iväg och köpa lite nya skivor,

'JAG SER DOMEN I DINA ÖGON'

Mitt bland allt julpynt på jobbet igår bytte jag mailaddress med en gammal man. Roger heter han och kommer ofta in på puben och dricker guiness. Vi har nog pratat om allt från politik till jultomten. Världens sötaste.


'WINTER WONDERLAND'

Idag har vi varit och gått på julmarknad. Klumpen i magen växer. Jag vill också gå med mina barnbarn och kolla på leksaker. Här.


'ONANON ÄR SÅ JÄVLA BRA'

Det levererade som fan igår. Jag skulle kunna dansa flera dygn i sträck.

'FYLLEHUVEN'

Sitter och är besviken över mina vänner. Det styrs filmkväll ikväll. FILMKVÄLL? Det enda vi gör hemma i Sverige. Jag vill UT göra något nytt.

'0519'

Sitter i hallen igen. Har sagt att jag inte ska sova innan tre när vi är kvar här. Okej nu är klockan fyra men jag är inte trött. Får ångest av bara tanken av att sova. Känns som så mycket missas. Imorgon jobbar jag min sista dag på green coat. Jag och Am pratade om det. Antingen hatar man det. Eller älskar. Finns inget mitt emellan. Idag älskade jag det. Troligtvis imorgon med. Ikväll var vi och såg Harrys Potta. Älskade även det. Det jublades. Klappades i händerna och busvisslades igenom hela filmen. Fin sammanhållning sådär. Köpte världens största dricka och popcorn för alldeles för mycket pengar. Jag åt inte ens en tiondel. Men äsch. Här kan man välja mellan saltad eller sockrade popcorn. Jag valde saltade. Det har börjats med julmarknader här också. Så snart kan vi åka skridskor på kvällarna. Nästan som hemma. Men just nu vet vi inte riktigt vart hemma är.


'THE WORLDS END'


'A MOMENT A LOVE'

Idag har jag och Ame varit på oxford. Och det kom fram en tjej som ville fota mig för en modetidning. Shitt. Jag som är den minst fotogeniska personen i världen. Men det var ju kul. Nu är det stress i flat 16. Jobb ikväll. THEA KOMMER om några timmar. Och det ska vi fira med dans i Camden. Imorgon är det näst sista jobbkvällen och sedan HP nattbio på Londons största biograf. Lördag sista jobbkvällen och sedan mayfair. YES. Ser ljust ut. Men veckan startade ju faktiskt ganska bra med. Får se om det går att toppa..


'DET ÄR MIN FAVORIT'

Tog tummen ur först halv två idag. Gick runt och fotade lite. Stoppade in den några timmar efter igen.  Och ja. Där har den stannat. Försöker rensa huvudet. Funderar helt seriöst över att boka en resa till Oslo eller Trondheim en vecka efter jag kommer hem. Kändes bara så jävla bra. Och skönt. Saknar alla tjejer så mycket. Bara leva intensivt hemma och sedan åka iväg några dagar igen.  Men jag vet inte. Måste styra upp någonting. Sitter just nu på vårt kalla toalettgolv och har skypat med Emala i en timme. Gud vad man trodde man skulle ha tid till sånt. Men det har vi inte. Vi avslutade med att man inte behöver prata varje dag. Vi vet var vi har varandra. Allt kommer vara som vanligt när vi kommer hem endå. Hur bra är det inte att ha sånna vänner.  Vi har även styrt upp planer för juldagen och annandagen. Vi ska ge Skellefte en chans. Igen. Efter några månader har vi faktiskt börjat sett vår lilla stad med andra ögon. Men sen då? Emma säger Oslo till sommaren. Vad säger jag. Jag vet inte. Nej. Jag måste ta av mig dessa hörlurar och gå ut till familjen. Innan jag exploderar av alla 156815 miljoner tankar som sprutar just nu. Förstår inte ens varför jag funderar över det här när jag faktiskt sitter på ett toalettgolv i London.


'FÅ MIG AV DEN HÄR JÄVLA GATAN'


'NÅGRA TIMMAR SENARE'

"Det är ungefär som efter världens bästa fylla. Världens värsta baksmälla dagen efter. Men det är ju som alltid värt det"


'L AS IN LINDA'

Ett knäpp med fingrarna. Och jag hade varit i mitt rum. Det önskar jag ikväll. Bara för några timmar. Harhamnat i en svacka då jag inte kan sova. Skulle verkligen vilja krypa ned i min säng. Tända jordgloben. Snurra den. Blunda. Och peka. Spela skivan. Om och om igen. Just nu hör jag slipknot från Maddes hörlurar. Rosanna blåser håret. Och Elin söker igenom garderoben. Men det känns som om de sitter i mitt knä. Och andas mig i nacken samtidigt. Och hur ska jag kunna sova då.


'MARBLE ARCH'

Jag och Rosanna i rulltrappan.

Rosanna; Vi tränger in oss här.

Linda; Men folk blir arga om man tränger sig i London.

Rosanna; Mmmm.

Linda; Det har jag faktiskt läst i min London planet bok.

Rosanna; Haha.

Linda; Jag skulle vilja vara kille. Mycket lättare så.

Rosanna; Ja mycket lättare att vara glad.

Linda; Precis.

Efter en lång diskussion stämmer det så jävla bra.


'CAMDEN HIGH STREET'


'CLICK'

Kom hem efter nio i morse. Sov en timme. Sprang in och köpte kinamat innan jobbet. Jobbade tre hektiska timmar. For hem. Sov i två timmar. Gick tillbaka till jobbet. Ögonvittne till bilstöld. Jobbade i sex timmar. Gick hem. Blev verbalt sextrakasserad påvägen hem. Nu sitter jag här. Inte ätit på 12 timmar. Totalt sömnlös. Men orkar varken sova eller äta. Första gången på riktigt riktigt länge jag hade stannat klockan precis här. Om jag bara kunde. Ovetandes. Impulsiv. Livslevande. Nitton år gammal.

'KOKO'


'BARA 7 DAGAR KVAR'

Ikväll är det återigen dags. Den här gången ska vi se vad Camden Town har att erbjuda. Men först. Ska jag såklart jobba..... Jag hänvisar till rubriken!

'DU ÄR LIKA FULL SOM EN TOM LÅDA'

Alkoholister dras till mig. Hemma i Skellefteå har bland annat en man friat till mig utanför vintergatan. Här i London har jag blivit hotad av en full slash påtänd brud inne på jobbet men igår. Ja det var roligast av allt. Jag satt och väntade på Amanda och Elin i en busskur. Hade på mig min vinterjacka som råkar ha Tysklands flagga på armen jag inte hunnit lappa över. En utvecklingsstörd och onykter tant sätter sig obehagligt nära och skriker. ’ You’re fucking germany you killed the judes. You killed the judes!!!!’. Jag börjar känna mig lite obekväm då många omkring mig börjar glop å mig. SOM OM JAG ENS LEVDE DÅ. Sedan tittar hon på ett litet barn i en barnvagn bredvid och börjar istället skrika. ’You’ll soon gonna have baby. You’ll soon gonna have a baby’. Reser sig upp och går därifrån. Vänder sig om några ganger och hyttar med näven. Mamman till barnet i barnvagnen ler lite i medlidande och kliver på bussen.


'RUBRIK

Sitter och tittar på Paradise hotel. Jasså. En till striptease tänker jag medan jag gäspar lite lätt och funderar över att gå och sova. Då jag någonstans bakom Melissa's string och klackar ser en medelålders colombiansk man. Plötsligt händer det. Jag får svar. Svar på alla frågor kring vissa reaktioner då jag presenterar mig som 'Hiya, I'm Linda and im from Sweden'. 'OOOOOHHH FROM SWEEDEN', kan det skrikas som en fläkt i mitt ansikte med ett hånflin. 'But you're nor blonde'. Nej. Det är jag ju inte. Men jag dansar heller inte omkring i string och klackar. Därför har jag fått förfrågan om jag kommer från Kina. Tog det inte som en komplimang. Men. Ryktet har spridit sig ända från Colombia. Så från och med nu är det såhär. 'Hiya, I'm Linda and im from China'.

'LITE PRAT OCH MYCKET VERKSTAD'


TOWER HILL


1/2 WW

Det är framförallt kontorsmän, bankmän och andra businessmen i Victoria där vi bor. Typ 90% av alla dessa går omkring med en blomma på bröstet. Vi har en gammal kyrka nedanför vårt hus. När jag gick förbi där igår hade man börjat sätta upp tusentals små kors på gräsplanen, tillsammans med dessa blommor. Den här blomman ska vara en hyllning till alla de som dog i första och andra världskriget.. Ett minne så att de inte ska glömmas bort. En man berättade för mig att på torsdag. Den 11/11 klockan 11,00 kommer trafiken (som jag förstod det, han hade druckit några öl) stå helt still vid den här kyrkan. I en minut. För att hedra de som offrad sina liv.


8 GRADER OCH LÄTT REGN

Nu sitter jag och äter halvljum havregrynsgröt IGEN (är säkert snart kall för den är så äcklig att jag inte får ner den med detsamma) Med en äcklig gelésylt för tre kronor. Halvljumt kranvatten som jag sköljer ned det med. Mitt smörpaket kostar 7 kronor. Mackorna likaså. Fast de är ganska goda. Har precis bäddat om Amanda på singelmadrassen med vårat täcke från dubbelmadrassen för det börjar bli riktigt kallt här. Sitter i tjocksockar. Tajts. Dubbla tröjor och iskalla händer. Men är endå på strålande humör. Ska ge mig ut på stan idag för att få vara lite själv. Ska bli kul. Har börjat få ideér på presenter och julklappar. Ja. En liten lägesrapport!

DU ÄR FIN MEN FÖR NÅGON ANNAN

Idag undrar jag vad jag gör och var jag är om tre månader.

'TALKING ABOUT A REVOLUTION'


'DAVE THE CAT AND THE FLAT'

Ett intern skämt som råder på jobbet. ’Dave the cat and flat’. Dave's, vår chef, katt är hatad på jobbet av någon anledning. Jag vet inte varför men klart jag hänger med grupptrycket. Monika vill sätta upp en bild på katten i vårat staffroom så vi kan kasta pilar på den. Hon gjorde en pappkatt där vi tryckte cigaretter genom ögonen. Idag blev det denna kreation. Som slutade med att Amanda desperat skärde en kniv igenom kroppen. En dag vill jag hemskt gärna träffa denna ökända katt (som jag inte ens vet namnet på, kom jag nu att tänka på).



'CITERAT AV ROSANNA'

Jag: Linda kan jag låna din mobil och ringa elias en signal?

Linda: JA OKEJ TA ALLT JAG HAR

( Jag: snör åt mig mobilen, flipprar med den, men förstår mig inte riktigt på den och lånar amandas nokia från 1800-talet istället med rejäla knappar. Lägger ifrån mig mobilen med ögonen fortfarande är på datorn)

linda: rosanna?

Jag:mm?

Linda: ( visar mig en mobil full med smör) du la mobilen på mackan??? ( hon ser dock mer ledsen ut över att smöret är borta från mackan, än att smöret är på mobilen)

"OJ FÖRLÅT" säger jag medans jag kliar mig i ögat

Linda:rosanna?

Jag:ja?

Linda:du har smör i ansiktet.

 


PARIS BABY

24.11-25.11 byter jag destination. TILL PARIS. Citerar Amanda; 'Dom har grävt en grop. En stor grop' Ja. Med andra ord ska vi testa oss på tunnelbanan mellan London och Paris  Som går under vattnet. Kan bli spännande. Fett kul!

Utkast: Nov. 6, 2010


AMBITIONS


'TÄNK ATT HON BOR HÄR MED MIG. HON BOR HÄR.MED MIG'

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2010/04/om-amanda

HMV


HEADACHE

Huvudvärk idag. Därför stannar jag nog inne för serier och bokläsning idag. Hoppas jag blir kryare till kvällen för då ska jag iväg till Tottenham och se en konsert.

DET DOM ALDRIG NÄMNER


THE SLUG AND LETTUCE

The slug and lettuce. Halva priset på ALL mat på måndagar. HERRE MIN GUD!

CHINATOWN/SOHO



RSS 2.0